Zwembad de Zien mag open maar wel met regels.

Foto: OSU

UITGEEST – Op de facebookpagina van zwembad De Zien is het volgende bericht geplaatst dat ze eindelijk open mogen.
“We mogen open! Onder veel restricties en voorwaarden kan op Hemelvaartsdag (21 mei) de poort open van ons openluchtzwembad. Niet om te recreëren, maar om zoveel als mogelijk jong en oud te laten bewegen in het water.
Lang verhaal kort:
* Zwemmen kan in een gereserveerd tijdslot van 60 minuten.
* Kinderen t/m 12 jaar mogen spelen en zwemmen in het speelbad (ook bekend als het 1e, 2e en 3e bad). Kinderen moeten een zwemdiploma hebben en zelfredzaam zijn, ouders kunnen niet mee in het water. Maximaal 40 kinderen per tijdslot.
* Iedereen van 13 jaar en ouder kan baantjes komen zwemmen in het diepe bad. Hier moet 1,5 meter onderlinge afstand worden aangehouden! Maximaal 30 personen per tijdslot.
* Entree voor één uur zwemmen is € 2,-
* Geen abonnementverkoop dit seizoen
* Thuis badkleding aan, thuis naar het toilet.
* Ligweide gesloten, geen recreatie.

Meer informatie en het antwoord op ‘veel gestelde vragen’ vind je vanaf maandag 18 mei op onze site, hier op FB en op Insta.”

Na deze opsomming: daarom de ‘Z’ bij dit bericht, de Z van:

Zo fijn dat ze weer open gaan! Zo ingewikkeld met alle regels en voorschriften. Zoveel werk om dat met vrijwilligers voor elkaar te krijgen.
Zo jammer dat het niet zo kan als wij graag zouden willen.
Zoveel voldoening dat er tóch gezwommen kan worden in De Zien! Dus hou je aan deze tijdelijke regels en geniet van jou uurtje zwemmen.