Zwembad de Zien is klaar voor een nieuw seizoen.

Burgemeester Wendy Verkleij wenst voorzitter Jan Ros alle goeds toe bij de start van het nieuwe seizoen (foto: gemeente Uitgeest).
Burgemeester Wendy Verkleij wenst voorzitter Jan Ros alle goeds toe bij de start van het nieuwe seizoen (foto: gemeente Uitgeest).

Uitgeest – Openluchtzwembad De Zien is klaar voor het eerste seizoen op eigen kracht. Koningsdag 27 april kan elke Uitgeester tussen 14.00 en 16.00 uur gratis komen bekijken wat een leger aan vrijwilligers de afgelopen maanden op het zwembadcomplex voor elkaar heeft gekregen. Ook is het dan al mogelijk om een eerste duik te nemen.
Burgemeester Wendy Verkleij werd vorige week rondgeleid op het complex door voorzitter Jan Ros van stichtingsbestuur Openluchtzwembad De Zien. Zij was aangenaam getroffen door de staat van onderhoud: ‘Het is geweldig om te zien wat de stichting hier voor elkaar heeft gekregen. Het schilderwerk is zo goed als klaar en alles ziet er piekfijn uit. Ze zijn er in korte tijd in geslaagd een groot draagvlak voor het zwembad te creëren. Je kunt gerust zeggen dat De Zien volledig wordt gedragen door de eigen inwoners van Uitgeest. Daar mogen Jan Ros en zijn stichting bijzonder trots op zijn. En als gemeente zijn wij uiteraard weer trots op onze inwoners en op de stichting.’
Voorzitter Jan Ros kan bijna niet wachten: ‘Nog even en dan kunnen we de baden gaan vullen met water. Na al dat harde werken zal dat een heel mooi moment zijn. Maar ik verheug me ook al op alle activiteiten daarna: van vertrouwde zoals de zwemlessen tot nieuwe zoals het yoga-onderwijs. Dat alles in enthousiaste samenwerking met onze geweldige vrijwilligers!’