Zwembad De Zien gaat voor energieneutraal in 2022

Foto: OSU

UITGEEST – Haalbaarheidsonderzoek laat duurzame mogelijkheden zien. In 2022 kan zwembad De Zien in Uitgeest energieneutraal zijn. Dat blijkt uit een recent uitgevoerde haalbaarheidsstudie. De studie is uitgevoerd door de vrijwilligers van het zwembad De Zien en Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie (DUEC), in opdracht van de gemeente Uitgeest en Omgevingsdienst IJmond.

De komende jaren zal het zwembad overgaan op een warmtepompinstallatie en zonnepanelen. Door gebruik van een warmtepomp zal het zwembad aardgasvrij worden. De zonnepanelen zullen de meerderheid van de gevraagde hoeveelheid elektriciteit opleveren.

“Zwembad De Zien is een belangrijke vrijwilligersorganisatie in gemeente Uitgeest. Ze waren met hun heatpipes om water te verwarmen al bezig met een duurzame toekomst. Als gemeente willen we graag bijdragen aan de verdere verduurzaming, als onderdeel van het behalen van de doelstellingen in het Klimaatakkoord,” aldus wethouder Jelle Brouwer van gemeente Uitgeest.

Zwembad De Zien zal zelf een grote investering in het bad doen om de maatregelen te kunnen nemen. De gemeenteraad van Uitgeest heeft unaniem besloten ook financieel bij te dragen aan het verduurzamen van Zwembad De Zien.