Zwanger en het duin bezoeken? Parkeer dan lekker dichtbij

PERSBERICHT: PWN

Vanaf donderdag 30 maart kunnen zwangere vrouwen dichtbij parkeren bij duiningang Johanna’s Hof in Castricum. Duinbeheerder PWN en restaurant Johanna’s Hof hebben 2 speciale parkeerplaatsen voor hen gerealiseerd naast de duiningang. Een primeur in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heemskerk.

PWN en restaurant Johanna’s Hof werken samen met andere lokale ondernemers, gemeente Castricum en de Provincie aan een mooie strandomgeving binnen het Zeeweg-Overleg. Restaurant Johanna’s Hof bracht het idee in voor de speciale parkeerplaatsen. Marijke Dokter en Theo Groentjes van het restaurant: “We krijgen veel jonge gezinnen op bezoek en kregen vaker dit verzoek.

We denken graag met hen mee. Daarbij is het een leuke gimmick die deze parkeerplaats onderscheid van de anderen. Het is geweldig dat dit idee wordt waargemaakt.” PWN, duinbeheerder en daarmee eigenaar van de parkeerplaats, steunde het initiatief.

Samen realiseerden de partijen de 2 parkeerplaatsen. In eerste instantie is het een experiment tot oktober 2017. PWN wil graag zien hoe zwangere bezoekers reageren en of er voldoende van de plaatsen gebruik wordt gemaakt. Er wordt niet gecontroleerd of de parkeerplekken op de juiste manier worden gebruikt, maar beide partijen hopen dat bezoekers er respectvol mee om gaan.