Zienhouse boekt positive resultaten.

Een forse daling van jongerenoverlast, goede bezoekcijfers en een positief verraste commissie samenlevingszaken: de Zienhouse vindt zijn draai.

Het jongerenwerk in Uitgeest werpt zijn vruchten af. Van 178 meldingen van overlast in 2012, naar nog maar 112 in het jaar erop. Reden? Onder andere de centrale locatie. ,,Toen we nog in de Millhouse op het industrieterrein zaten, kwamen de jongeren uit de Kleis niet langs. Die gingen daar hangen”, vertelt jongerenwerker Wynzen Pauzenga. Dat valt terug te zien in het jaarverslag dat hij samen met collega Andrea de Graaf maandagavond presenteerde. In 2012 waren er 41 meldingen van overlast op de Anne van Renesselaan en het aangrenzende plein. Vorig jaar is dat aantal gedaald tot 23.
Het mes snijdt echter aan twee kanten. De terugloop in overlast is een succes te noemen, maar zorgt volgens Pauzenga ook voor een ‘imago’. ,,Men heeft nu het idee dat er bij ons vooral jongeren komen die door de veroorzaakte overlast niet altijd een even goede naam hebben”, vertelt hij. ,,Ik wil dat ouders weten dat de Zienhouse voor hun kinderen een goede plek is.”