Zes Uitgeesters Koninklijk onderscheiden tijdens lintjesregen (Video)

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – Burgemeester Verkleij heeft donderdag 26 april een zestal nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau verwelkomd. Vijf mannen en een vrouw. Ze zijn door de burgemeester met bijzonder vervoer thuis opgehaald. Elektrische golfkarretjes brachten de bijzondere gasten naar het gemeentehuis.

De uitreiking vond plaats in de hal van het gemeentehuis.

Jan Willem van den Berg
Jan Willem van den Berg (74 jaar) is raadslid sinds 2003. De geboren en getogen Uitgeester zit daarmee ruim vijftien jaar in de raad. Staat bekend als zeer betrokken. Keert niet terug in de onlangs geïnstalleerde gemeenteraad. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Guurtje Brakenhoff-van der Eng
Guurtje Brakenhoff-van der Eng (71 jaar) heeft grote betrokkenheid bij de stichting ‘De Zien blijft’ (1991-2015). Voortgekomen uit een actiegroep heeft deze stichting zich sterk gemaakt voor het voortbestaan van het zwembad ‘de Zien’. Mede door inzet en geldinzamelingsacties van decoranda is het openluchtbad behouden gebleven voor de inwoners en bezoekers van Uitgeest. Daarnaast meer dan tien jaar actief voor de Zonnebloem Uitgeest, onder andere als bestuurslid ‘bezoekwerk’ (2007-2017). Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jo van Dam
Jo van Dam (82 jaar) is al veertig jaar actief als vrijwilliger. Heeft zich gedurende die periode verdienstelijk gemaakt voor onder andere de Algemene Vereniging van bewoners/eigenaren Uitgeest. Hij was oprichter van de vereniging en behartigde –regelmatig aan tafel met de gemeente – de belangen van inwoners van Uitgeest. Ook de hengelsporters van AHB Uitgeest steunden op zijn kennis en kunde. Zo speelde decorandus een belangrijke rol in het behoud van viswater de Kuil en nam hij zitting in diverse lokale en landelijke sportviscommissies. Zijn nieuwste uitdaging ligt in de A9. Van Dam zet zich in om de overlast van dit traject voor Uitgeest zo veel als mogelijk te beperken. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bob Post
Bob Post (78 jaar) is een echte zeeman en stuwadoor, die zich al jarenlang inzet voor de jachthaven Zwaansmeerpolder en zeil- en watersportvereniging Uitgeest. Pleegt op de haven divers onderhoud aan steigers en gebouwen. Zeer kundig met de heftruck, iets dat tijdens het bergen en de tewaterlating in na- en voorjaar zeer van pas komt. Het gaat dan om zo’n 500 schepen die geplaatst moeten worden. Ook staat hij altijd klaar voor de havenbezoekers als er een probleem met hun bootje is. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Arie Sengers
Arie Sengers (74 jaar) zet zich sinds 1992 in voor diverse organisaties en verenigingen. Als oud-buschauffeur wordt hij regelmatig gevraagd voor vrijwilligers vervoer IJmond, de Zonnebloem en het Rode Kruis. Dan rijdt hij rolstoelgebruikers van A naar B, of hij brengt mensen die slecht ter been zijn naar hun afspraak in het ziekenhuis. Ook gaat hij regelmatig op bezoek bij ouderen om de eenzaamheid wat te doorbreken. Elke donderdag begeleidt hij vanuit dorpshuis de Zwaan een wandelgroep en ook de fietsgroep kan op zijn inzet rekenen. Bovendien doet hij kluswerk voor de Rooms-Katholieke Kerk te Uitgeest. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Rom Zwaan
Rom Zwaan (75 jaar) is een mensen- en dierenvriend. Al jarenlang actief op de dierenambulance (2000-heden). Daarnaast zeer actief geweest voor kynologenclub West-Friesland. Was er oprichter, bestuurder en hondentrainer. Bij Tennisclub Uitgeest was hij zes jaar lang barbeheerder en voor wandelsportvereniging De Zwervers is Zwaan al meer dan 15 keer als chauffeur en verzorger mee geweest naar de vierdaagse van Nijmegen. Daarnaast actief voor de carnavalsvereniging Alkmaar, de Volvo club en de Oldtimer Caravan Club. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.