Zeewier: officieel het eten van de toekomst

FOOD / FIT / Zeewier is ontzettend gezond! De alg is een ideale vleesvervanger door de grote hoeveelheid ijzer en eiwit dat er in zit. Bovendien schaadt het de natuur niet, omdat zeewier in overvloed is en daarom een duurzaam alternatief is. Maar waarom is zeewier dan zo goed? Frecious legt het voor je uit.

5 miljoen euro is niet niks. Valt al die ophef goed te praten?

Het kabinet heeft in april besloten maar liefst 5 miljoen te stoppen in de Nederlandse zeewierteelt. En dat is nodig, want als straks al onze fossiele brandstoffen op zijn, moeten we op zoek naar een alternatieve energievoorziening.

De oplossing zou in zeewier kunnen zitten. Daarnaast zijn algen ook nog eens enorm voedzaam: ze zitten bomvol antioxidanten. Maar er zijn nog veel meer voordelen! Hierbij een paar op een rijtje:

Zeewier kan je schildklier helpen beter te functioneren
In zeewier zit van nature veel jodium. Je schildklier is verantwoordelijk voor onder andere je metabolisme, ookwel je stofwisseling genoemd. Het orgaan heeft een flinke lading jodium nodig om goed te kunnen functioneren. Jodiumtekort is een groot wereldwijd probleem. Wie te weinig jodium binnenkrijgt, kan zich moe voelen, een droge huid hebben, vergeetachtig zijn of aankomen.

Met dank aan Isabel / dehippevegetarier.nl