Zaterdag 17 september feestelijke heropening Sporthal Het Vennewater

Heiloo – De bal is op zaterdag 17 september voor wethouder Rob Opdam in Sporthal Het Vennewater. Want na een grondige renovatie heropent hij om 10.30 uur de sporthal. De Nationale Sportweek valt samen met de heropening en de sporthal aan Het Zevenhuizen bestaat veertig jaar. Daarom geeft de gemeente de heropening een feestelijk tintje. De hele dag vinden er, voor inwoners en genodigden, in en rondom Sportcentrum Het Vennewater activiteiten plaats die te maken hebben met sport en gezondheid.

Renovatiewerkzaamheden
Sporthal Het Vennewater is in de zomervakantie grondig gerenoveerd. De houten vloer is geschuurd en gelakt en van nieuwe belijning voorzien. De keuze voor de belijning is tot stand gekomen in overleg met de gebruikers van de sporthal, waardoor de sporthal weer optimaal kan worden gebruikt. De belijning van de basketbalvelden is aangepast aan de eisen van de basketbalbond, er zijn minivolleybalvelden en een centre court voor volleybal aangebracht.
De wanden van Het Vennewater zijn rondom geheel voorzien van beschermende wandbekleding die de veiligheid van de sporters vergroot en de akoestiek in de hal verbetert. Er is led-verlichting aangebracht en de wanden zijn wit gesausd, waardoor er veel meer licht aanwezig is in de sporthal.
Aan de wanden zijn reclameborden opgehangen. De gemeente is in gesprek met de sportraad en drie hurende binnensportverengingen over een reclamecontract. De bedoeling is dat deze sportverenigingen sponsors zoeken voor reclameborden in de sporthal. De inkomsten van deze reclameborden zijn voor de betrokken sportverenigingen.

Nationale Sportweek.
Tijdens de Nationale Sportweek vinden er verschillende activiteiten plaats op het gebied van sport en gezondheid, georganiseerd door sportverenigingen en de buurtsportcoach van Heiloo. Inwoners en bezoekers van Heiloo kunnen niet alleen deelnemen aan sportactiviteiten, maar ook aan verschillende Appeltje/Eitje activiteiten, die te maken hebben met een gezonde leefstijl. De sportweek is georganiseerd van 17 tot en met 25 september.