Workshop ‘Een goed slaappatroon ontwikkelen’

ALKMAAR – Op donderdag 13 september vindt de gratis workshop ‘Een goed slaappatroon ontwikkelen’ plaats. Tijdens deze workshop krijgen ouders/opvoeders tips hoe hun kind stap voor stap een goed slaappatroon kan ontwikkelen en hoe zij om kunnen gaan met slaapproblemen. De workshop wordt gehouden in CJG Alkmaar Oost.

Sommige kinderen vallen in een diepe en lange slaap zodra hun hoofd het kussen raakt, maar bij anderen levert het naar bed gaan elke avond problemen op. Problemen met slapen kunnen een uitputtingsslag zijn voor het hele gezin. Een paar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken, zodat het hele gezin beter zal slapen.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?

  • Veel voorkomende slaapproblemen
  • Waarom ontstaan slaapproblemen?
  • Hoe kan men slaapproblemen voorkomen?
  • Hoe kan men omgaan met de strijd rond het slapen?
  • Hoe kan men een kind leren om rustig in bed te blijven?

Ouders/opvoeders krijgen DVD-beelden te zien die vervolgens in de groep worden besproken. Daarnaast is er voldoende ruimte om met andere ouders/opvoeders ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen.

Datum, tijd, locatie en kosten

Datum  : donderdag 13 september 2018

Tijd      : 09.00-11.00 uur

Locatie  : CJG Alkmaar Oost, Merwedestraat 4,1823 VK Alkmaar

Kosten  : de gemeente Alkmaar biedt deze workshop gratis aan.

Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen?

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

Aanmelden en/of meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via [email protected] of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30-16.30 uur).

Bron: GGD Hollands Noorden