Woensdagavond weer een stroomuitval in Uitgeest.

Stroomstoring-578-1UITGEEST – Afgelopen woensdag, om 23.00 U, was in sommige delen van Uitgeest weer de stroom uitgevallen. Ditmaal waren niet alle straten getroffen. Voor zover bekend waren het vooral de straten in wijk de Koog die zonder stroom zatten. In sommige straten deed het internet en TV niets.

Volgens de eerste berichten zou de stroomstoring rond 01:15 zijn opgelost.De brandweer kreeg direct na het uitvallen van de stroom een melding van een automatische brandmelder op de Molenwerf. Dit bleek loos alarm. Vermoedelijk was de stroomuitval hier ook de oorzaak van.
Even na middernacht meldde de eerste mensen dat er weer stroom was.
Rond 00.38 U hadden nog niet alle straten weer stroom. Liander was met meerdere monteurs druk bezig bij het transformatorhuisje naast Sporthal de Zien aan de Zienlaan. Daar zou alles in orde zijn en Liander was druk aan het zoeken waar het probleem zat. Ziggo meld dat er door de stroomuitval de diensten internet & TV niet werken.
Om 00.47 U hadden alle straten weer stroom.

Bij een stroomuitval trek de stekkers uit de stopcontacten. Dit voorkomt schade aan de apparaten en overbelasting op het moment dat uitval is verholpen. Gezien het in Uitgeest blijkbaar vaak voorkomt de laatste tijd is het handig om wat spullen op voorraad te hebben zoals een opwindbare radio en zaklamp, kaarsen, waxinelichtjes, lucifers en batterijen.