Wind River bij Filmhuis de Zwaan

Foto: Aangeleverd

De Amerikaanse film Wind River (2017) draait vrijdag 30 maart 2018 in Filmhuis De Zwaan.

Een wildjager (Jeremy Renner) helpt beginnend FBI agente (Elisabeth Olsen) bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River. Dit duistere misdaaddrama won in Cannes de Un Certain Regard-prijs voor beste regisseur. Filmmaker Taylor Sheridan schreef eerder het scenario voor Hell or High Water.

Wildjager Cory Lambert (Jeremy Renner) ontdekt een lichaam in de sneeuw van het Wind River Indianen Reservaat, waarna de junior FBI-agent Jane Banner (Elizabeth Olsen) de zaak gaat onderzoeken. Maar omdat ze geen idee heeft hoe ze de koude winter van Wyoming moet doorstaan, schakelt ze Lambert in als gids. Tijdens het recherchewerk reist het duo door een regio die wordt verwoest door drugs en geweld, waar iedereen alleen maar aan het overleven is.

In deze desolate plek met zijn extreme natuur schetst Renner genuanceerde dialogen en karakterschetsen, ondersteund door sublieme bijrollen van Graham Greene (Dances with Wolves), Gil Birmingham (House of Cards) en Jon Bernthal (The Walking Dead).

De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- (‘Vrienden van de Zwaan’ € 5,-) inclusief een kopje thee of koffie voorafgaand aan de film. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.