Wethouders pleiten voor betere dienstregeling Kennemerlijn.

Alkmaar/Haarlem – Wethouders van spoorgemeenten langs de Kennemerlijn willen de NS dwingen om de dienstregeling op het spoor tussen Alkmaar en Haarlem weer op een behoorlijk niveau te brengen. De wethouders grijpen de resultaten van een enquête van Dagblad Kennemerland en de IJmuider Courant aan om hier stevig voor te pleiten.

Sinds een half jaar rijden er veertig sneltreinen per dag minder op het traject. In een enquête van deze krant klagen reizigers steen en been over stampvolle treinen, nooit kunnen zitten en langer reizen. De enquêteresultaten zijn voor de wethouders reden om nog eens hard aan de bel te trekken in Haarlem en Den Haag. Op 24 juni komen de Noord-Hollandse bestuurders bijeen, op initiatief van wethouder Jaqueline Dorenbos van Beverwijk.

Aan de enquête hebben in een week tijd 778 mensen deelgenomen. 42 procent komt uit Beverwijk, 16 procent uit Heemskerk, en verder uit alle andere gemeenten langs de Kennemerlijn. Van hen moeten de meesten naar Amsterdam, gevolgd door Haarlem, Den Haag en Alkmaar.

Maar liefst 97 procent van de reizigers meent dat de NS meer moet verbeteren dan wat nu net is toegezegd en ingevoerd: drie iets langere sprinters per dag. 82 procent van de reizigers geeft de kwaliteit van reizen een (zware) onvoldoende.

Bron: NHD.NL