Wethouder van Weel opende expositie in Dorpshuis de Zwaan (video)

UITGEEST – Woensdag, 13 februari om 16.00 uur, heeft wethouder Cecillia van Weel de expositie in dorpshuis De Zwaan geopend. Tijdens deze opening werd de docent, de heer de Rooij, in het zonnetje gezet. Hij geeft al ruim 20 jaar les en dit geheel op vrijwillige basis.

Dit is de eerste keer dat de teken- en schilderclub exposeert in het dorpshuis. Sommige cursisten zijn net begonnen en anderen nemen al veel langer deel. Er is een diversiteit in werken te zien. Allemaal met veel geduld en plezier gemaakt, met verschillende soorten materialen en verf. Daar kunnen de cursisten zelf veel meer over vertellen. De cursisten vinden het allemaal erg leuk om hun schilderijen in het dorpshuis te zien hangen. Vooraf hebben zij één of meerdere schilderijen ingeleverd. Van ieder cursist hangt één schilderij beneden en van sommigen ook één boven. Tegelijkertijd exposeert het beeldhouwen en boetseren met beelden in de glazen kast in de foyer.

EXPOSITIE TEKEN- & SCHILDERWERKEN

Foto: Aangeleverd

De teken- en schilderclub van de Stichting Uitgeester Senioren exposeert in de foyer en op de 2de etage van het Dorpshuis van dinsdag 5 februari t/m maandag 18 maart.
De teken- en schilderclub heeft nog plaats voor nieuwe deelnemers. De lessen zijn eens in de twee weken op woensdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur en worden gegeven door een deskundige en ervaren vrijwilliger.

 

 

EXPOSITIE BEELDHOUW- & BOETSEERWERKEN

Foto: Aangeleverd

Gelijktijdig met de teken- en schilderclub houdt de beeldhouw- en boetseerclub een expositie in de glazen kast in de foyer van het Dorpshuis. Aangezien er twee groepen zijn, zullen zij afzonderlijk exposeren. De ene groep exposeert van 24 januari t/m 21 februari en de andere groep van 21 februari t/m 21 maart. Het beeldhouwen en boetseren vindt wekelijks plaats op donderdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur en wordt begeleid door twee enthousiaste en professionele docentes die bruikbare adviezen geven, wat resulteert in prachtige werkstukken.

Voor beide exposities geldt: wanneer het Dorpshuis geopend is zijn de werkstukken te bewonderen.