Wethouder Tromp bij start platform gehandicaptensport

Regio – Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Een handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen. Fonds Gehandicaptensport wil door middel van de website en de app ‘Uniek Sporten’ ervoor zorgen dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. Regio Alkmaar sluit zich als eerste regio in de kop van Noord-Holland aan bij dit unieke platform. Maandag 12 december was wethouder Antoine Tromp aanwezig bij de ‘lancering’ van de website www.unieksporten.nl tijdens een aangepaste sportdag in sportcomplex De Meent in Alkmaar.

Al gedurende meerdere jaren investeren Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in een regionaal samenwerkingsverband voor wat betreft het aangepast sporten. Vanuit de overheid worden de regionale samenwerkingsregio’s gestimuleerd zich aan te sluiten bij het platform ‘Uniek Sporten’. Dat presenteert zich in een website en een app die het beschikbare aanbod voor de doelgroep ‘aangepast sporten’ helder en overzichtelijk in beeld brengen. Het regionale aanbod is voor dat doel opnieuw geïnventariseerd en in de database overgezet.

Bij de lancering in sportcomplex De Meent hielden docenten en studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het Alkmaarse Horizon College een sportief uitje voor meer dan 50 cliënten van Stichting De Waerden. Zo konden de cliënten schaatsen, zaalsporten beoefenen en trampolinespringen.