Wethouder Kloosterman opent nieuwe bibliotheek.

Wethouder Kloosterman en Wies de Wit tijdens de openiongs toespraak. Foto Dennis Lute (OSU)
Wethouder Kloosterman en Wies de Wit tijdens de openiongs toespraak. Foto Dennis Lute (OSU)

UITGEEEST – Zaterdag, 19 maart om 11.00U, is de nieuwe bibliotheek aan de Dokter Brugmanstraat feestelijk geopend. Na weken van verbouwen is het oude politiebureau om getoverd tot een mooie Uitgeester bibliotheek.

Wies de Wit memoreerde aan het stopzetten van subisidie’s aan diverse Uitgeester instellingen zo ook voor de oude bibliotheek. Hiermee ontstond het idee om een stichting op te richten tot behoud van een Uitgeester bibliotheek. Al snel was er een grote groep enthousiaste vrijwilligers die met elkaar de handen uit de mouwen staken om dit te realiseren. Na diverse oproepen om boeken in te zamelen voor de nieuwe bilbliotheek was de boeken voorraad gestegen tot ruim 12.000 boeken in verschillende rubrieken van kinderboeken tot romans.

 

Na het openingswoord door Wies de Wit was het woord aan wethouder Kloosterman. Zij gaf aan dat Uitgeest trots kan en mag zijn op de oprichting van de nieuwe bibliotheek en kijkt terug naar een tevreden inzet van de Uitgeester inwoners die bereid waren aan diverse oproep gehoor te geven tot het inzamelen van leesboeken. Na deze woorden van Kloosterman ontving Wies de Wit uit handen van de wethouder het boek “De half broer” van schrijfster Nicolien Mizee. Paulin van Tol overhandigde het kinderboek Pleuni en Pip met de titel “Stoer”.

Het lenen van een boek bij de bibliotheek is éénvoudig. Je brengt een boek en neemt een boek mee. Het is dus een éénvoudig ruilsysteem. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk en heeft ook voor de kinderen diverse soorten boeken in de kinderhoek.

OSU – Opening bibliotheek door wethouder Kloosterman en Wies de Wit

OSU – Interview met Wies de Wit

Lisette Prager – Interview met wethouder Kloosterman over de nieuwe bibliotheek