Wessel Nijman wint Denmark Masters of Darts.

Nu On-Air:

Uitgeest – Op vrijdag 29 april vertrok de 15-jarige Wessel Nijman uit Uitgeest, in gezelschap van een aantal andere Nederlanders met een passie voor darten, richting Esbjerg in Denemarken voor zijn deelname aan Denmark Open en Denmark Masters.

Zaterdags strandde Wessel in de kwartfinale en daarmee kwam Denmark Open, naar eigen zeggen, te vroeg aan een einde. “Mijn tegenstanders zijn sterk, maar niet onverslaanbaar.” En met dat in zijn achterhoofd, was Wessel vastberaden zich de volgende dag te revancheren op Denmark Masters.

Zijn frustraties van de vorige dag achter zich gelaten hebbend en met gezonde spanning voor wat komen zou, ging Wessel op zondag goed van start.

Hoewel het een Internationaal darttoernooi is, kreeg het toernooi een wel erg oranje karakter. Naast Wessel stonden namelijk nog drie Nederlanders in de halve finale. Niet geheel onverwachts, want de drie andere jeugdigen staan eerste, tweede en derde op de wereldranglijst. Wessel staat daar nu nog op een 19e plaats, maar met zijn ambitie hoopt hij nog hogerop te komen.

Met een overtuigend spel belandde Wessel in de finale en met een 3-1 voorsprong leek het erop dat hij ook daar moeiteloos de winst zou pakken. Hij maakte het echter nog spannend door zijn tegenstander tot een 3-3 gelijkspel terug te laten komen. Maar in de zevende en laatste leg deed Wessel gelukkig wat hij moest doen.

Door zijn winst op Denmark Masters heeft Wessel zich geplaatst voor één van de grootste darttoernooien, namelijk Winmau World Masters. In 2015 stond hij daar ook, toen omdat hij eerder dat jaar Czech Open had gewonnen. Dat hij weer deel mag uitmaken van Winmau World Masters vindt Wessel fantastisch, maar nog liever wil hij Winmau World Masters tot net zo’n goed einde brengen als Denmark Masters.

Zondag tijdens OSU-Sport is Wessel in de studio.