Wessel Nijman geselecteerd voor WDF Europe Cup Youth 2017 in Zweden

Nu On-Air:

Foto: Dartfreaks

Uitgeest – Bondscoach Dick Bontekoe heeft na overleg met de Technische Staf het Nederlands team benoemd voor de WDF Europe Cup Youth 2017 in Zweden (12-15 juli). Bij de meisjes mogen Lerena Rietbergen en Layla Brussel de reis gaan maken. Het jongens kwartet bestaat uit Wessel Nijman, Marvin van Velzen, Justin van Tergouw en Levy Frauenfelder. Dit betekent dat alle hoogst genoteerden na NDB Rankingcircuit 2016-2017 opgenomen zijn in dit ervaren en in vorm verkerende team.

De WDF Europe Cup Youth wordt ieder jaar georganiseerd onder auspiciën van de World Darts Federation, ditmaal dus in Zweden (Malmö). De jongens spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singeltoernooi. De meisjes spelen singles en koppels. Binnen elk onderdeel, bij zowel de jongens als de meisjes, zijn punten te verdienen en het land met de meeste punten wordt als Europees Kampioen Jeugd gekroond. Per onderdeel zijn er tevens medailles te winnen. Bij de jongens gaan Justin van Tergouw/Marvin van Velzen en Wessel Nijman/Levy Frauenfelder met elkaar koppelen, Lerena Rietbergen en Layla Brussel is uiteraard ook een ijzersterk duo.

Het Nederlands team kent een fantastische historie op dit toernooi waarvan de eerste editie georganiseerd werd in 1990. Maar liefst zeventien Nederlandse jongens en meisjes werden ooit Europees singleskampioen, waaronder Justin van Tergouw die dit jaar zijn titel kan gaan verdedigen. Ook voormalig singleskampioene Layla Brussel (2015) is weer van de partij. De jongens wonnen dertien maal de koppel- en overalltitel, de meisjes wonnen deze titels alleen in 2005.

In aanloop naar de WDF Europe Cup Youth gaan we alle Nederlandse deelnemers uiteraard uitgebreid aan u voorstellen en duiken we wat dieper de historie in. De begeleiding zal dit jaar bestaan uit bondscoach jeugd Dick Bontekoe. Hij zal geassisteerd worden door Ira van der Horst (Jeugdcommissie NDB) en Rinus Loof – van Overmeeren (Bestuurslid Jeugdzaken NDB).