Wandeling in de duinen bij de Schaapskooi Bergen

PERSBERICHT: IVN-Natuurgids

BERGEN – Zondag 14 mei neemt IVN gids Willem Babyn U mee op een voorjaarswandeling door het duingebied. Het voorjaar is begonnen en dat is duidelijk te horen en te zien. Gaan we de tjiftjaf horen en kikkers horen kwaken? De schapen ontmoeten van Marijke Dirkson? Als het mooi weer is, kan wellicht de buizerd worden waargenomen die op de thermiek een prooi zoekt.

Tijdens de wandeling vertelt IVN-gids Willem Babyn over de ontluikende natuur, het water in de duinen en laat de mooiste plekjes zien. Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen!

De start is om 10.15 bij de parkeerplaats Uilenvangerweg en het einde is tegen 12 uur bij de Schaapskooi waar de bezoekersruimte van het IVN geopend is.

Daar is koffie en warme chocolademelk te verkrijgen en kan gebruik gemaakt worden van het toilet. Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats). Er geldt een bijdrage van 2,50 pp. Kinderen en leden IVN/KNNV gratis