Vuurwerkangst bij onze huisdieren

DIER EN WELZIJN – December staat weer voor de deur, dat betekent: gezelligheid en warmte voor het hele gezin en daar horen de huisdieren ook bij. Die huisdieren kunnen het bij de climax van december op de 31ste echter behoorlijk zwaar hebben wanneer het vuurwerk losbarst.

Dierenkliniek Zuiderkaag wil u graag adviseren hoe u de jaarwisseling ook voor uw huisdier zo prettig mogelijk kunt laten verlopen. Sommige hulpmiddelen hebben enige tijd nodig om maximaal effectief te kunnen zijn op de 31ste, kom dus zo snel mogelijk langs en laat u op maat adviseren in de kliniek.

Waarschuwing!!! voor het populaire vuurwerkpilletje!!!

Jaarlijks vliegen de tranquillizers zoals Vetranquil®, ook wel het vuurwerkpilletje genoemd, in heel Nederland over de toonbank. Wij van Dierenkliniek Zuiderkaag zijn daar geen voorstander van. Vetranquil® remt namelijk niet de angst, uw dier is nog steeds doodsbang!!! Maar de Vetranquil® zorgt ervoor dat uw dier niets meer kan doen met die angst. Hij kan alleen maar min of meer verlamd alles ondergaan. Hij voelt de doodsangst, maar moet het noodgedwongen op zich af laten komen. U kunt zich voorstellen dat de angst van uw diertje het jaar daarop nog veel erger is. Om nog maar niet te praten over de vreselijke momenten van doodsangst die zo’n diertje moet doormaken als hij zich niet kan terugtrekken op

Lees de Jaarwisseling tips van Dierenkliniek Zuiderkaag te Schagen