Vuurwerk afsteken? Houd rekening met de regels!

vuurwerk-vrije-zoneUitgeest – Vuurwerk afsteken mag volgens een besluit van de rijksoverheid dit jaar alleen van 31 december om 18.00 uur tot 1 januari om 02.00 uur. Op een aantal plaatsen in de gemeente Uitgeest is het afsteken van vuurwerk echter altijd verboden.

Nieuw dit jaar is het verbod op het afsteken van vuurwerk binnen 100 meter van locaties waar paarden worden gehouden. Voor paarden kan vuurwerk een grote bron van stress zijn. Om die reden heeft het college besloten om ook daar een vuurwerkverbod in te stellen.

Daarnaast gold het afsteekverbod al binnen 100 meter van: rieten daken, molens, opslag van brandstof/tankstations, opslag van vuurwerk/verkooppunten en opslag van brandbare stoffen.

Bovendien geldt het afsteekverbod binnen 50 meter van de in- en uitgangen van alle tunnels, het hertenkamp, de Dokter Brugmanstraat tussen de nummers 4 t/m 260 (De Slimp) en nummer 15 (Geesterheem).

Het college heeft tot deze verboden besloten ter voorkoming van gevaar, schade of overlast. De politie zal optreden tegen overtredingen.