Vrijmarkt Koningsdag 2017 Regels, tijden en info

Nu On-Air:

Vrijmarkt 2015 Reghthuis Uitgeest. Foto: OSU

Uitgeest – De vrijmarkt op de Middelweg verbindt op Koningsdag de twee feestpleinen (voor gemeentehuis en naast het gebouw De Florijn), start om 06.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Om de vrijmarkt veilig en gezellig te houden, gelden tijdens deze dag de volgende maatregelen.

Verkeersmaatregelen
De Oranje Stichting Uitgeest plaatst, in samenwerking met de gemeente, een aantal hekken om de Middelweg vrij te houden van verkeer. Gelieve deze hekken niet te verplaatsen en er ook NIET tegen te parkeren. In geval van nood moeten de nooddiensten ze snel kunnen verplaatsen om vrije doorgang te krijgen. Kom lopend of op de fiets. De Oranje Stichting Uitgeest vraagt bezoekers van de vrijmarkt om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt en het verhoogt de verkeersveiligheid rondom de festiviteiten.

Spullen verkopen
– U mag alleen uw goederen laden en lossen bij de geplaatste hekken. Daarna dient u de auto op een officiële parkeerplek te plaatsen.
– Het is niet toegestaan om met uw auto op de Middelweg te komen tussen de Dr. Brugmanstraat en het Gladiolenpad (De Florijn).
– Het gebruiken van gas/vuur is niet toegestaan (voor bijvoorbeeld het bereiden van eten).
– U mag aan beide zijden van de Middelweg zitten. Houdt de middenbaan vrij in verband met calamiteiten.
– Kleine partytenten of parasols zijn toegestaan.
– Marktkramen mogen niet geplaatst worden.
– U mag bijna alles verkopen wat u wilt, op een paar uitzonderingen na. Het is niet toegestaan om grote (huis-)raad verkopen (koelkasten, banken, tenten, auto’s, etc.). Ook mag u geen drank en etenswaren verkopen, tenzij u hier een vergunning voor heeft. Beroepshandel is tijdens de Vrijmarkt niet toegestaan. Dit geldt ook voor de verkoop van (rest)partijen.

Afvalinzameling
Laat uw grondplaats netjes achter. Aan het eind van de dag kunt u uw afval deponeren in de vuilcontainer die geplaatst wordt bij Makelaar Teer.

De Oranje Stichting Uitgeest (Jeroen Scholten, Dolf Sluis, Juliette de By en Tineke Jonkman) wenst u een fijne Koningsdag!
Voor vragen kunt u een mail sturen naar [email protected]