Vrijmarkt, fietsversieren en scouting op Koningsdag

Nu On-Air:

Koningsdag 2016Uitgeest – De traditionele vrijmarkt op Koningsdag zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden op de Middelweg, aan de even kant (gemeentehuis) van de weg. Vanuit de gemeente wordt gezorgd voor voldoende kliko’s op de straat. Aan de inwoners het verzoek om, aan het einde van de vrijmarkt, alles wat niet mee naar huis gaat hierin te deponeren. Zo houden we samen het dorp netjes.

Een terugkerende traditie dit jaar is het fenomeen ‘fietsversieren’ voor de basisschoolleerlingen. De bedoeling is dat kinderen hun fiets zo mooi, kleurrijk of gek mogelijk versieren. Alle fietsers gaan op Koningsdag in optocht richting het Florijnplein waar de fietsen beoordeeld zullen worden door een jury. Voor meer details en om je in te schrijven ga je naar IJssalon De Florijn.

Ook voor de scouting is een plek gereserveerd op het Florijnplein. Zij bouwen met pionierhout en pioniertouwen een familieschommel. Voor de jeugd wordt een kampvuur gestookt waar ze zelf een broodje kunnen bakken, onder toeziend oog van scoutingleden.