Vriendinnendag FC Uitgeest groot succes.

Nu On-Air:

Foto: De Castricummer.nl
Foto: De Castricummer.nl

Uitgeest – Vrijdag 8 april kleurden de voetbalvelden van FC Uitgeest paars door de gesponsorde shirtjes van Jonker Installatie techniek. Voor de derde keer werd het vriendinnentoernooi (van 6 tot 18 jaar) georganiseerd waarbij iedere speelster minimaal 1 vriendin meenam en de deelname geheel gratis was. In de kantine deelde Shari Breetveld, die samen met Nancy Walsmit de organisatie in handen had, de shirts uit aan de 19 teams. Deze shirts werden door de meesten geroutineerd meegenomen richting kleedkamer, slechts een enkele dame kwam terug met de uitroep: “Hier verzuip ik in!” Waarop Shari zonder omhaal antwoordde dat er dan maar een knoop in gelegd moest worden. Crewlid Tanja Langendijk gaf lachend aan dat het shirt later nog zeer goed als pyjama te gebruiken zou zijn.

De sfeer zat er in ieder geval direct goed in en binnen no time hadden Shari en Nancy alle teams op het veld staan voor een groepsfoto. Daarna werden in het zonnetje wedstrijden van vijftien minuten gespeeld die vooral leuk moesten zijn om zo het damesvoetbal te promoten. Shari: “Vorige keer meldden zich 20 nieuwe leden na het toernooi en dat is natuurlijk heel mooi. Wij beginnen in oktober/november al met de voorbereidingen. Dan evalueren wij hoe het de vorige keer verliep en wat er eventueel beter kan. Het vergt wel tijd en een goede organisatie maar met vijftien crewleden en ouders die helpen, lukt dat steeds weer.”

Na afloop van het toernooi kon men terugkijken op een zeer geslaagde middag en avond die door de deelnemers rond 19.45 uur werd afgesloten met een ijsje van de Florijn.

Voor degene die het deze keer heeft gemist, volgend jaar is er weer een kans. Voor informatie: www.fcuitgeest.nl.

Bron: De Castricummer (Monique Teeling)