Voorzitter Jort Gaartman neemt afscheid.

Jort GaartmanUitgeest –  De Uitgeester Jeugd en Jongerenraad bestaat ruim 20 jaar. Hiervan heeft Jort 4 jaar de rol als voorzitter op zich genomen. De Uitgeester Jeugd en Jongerenraad is oudste van Nederland.

Jort is des gids door zijn zus gevraagd om deel te nemen omdat er een tekort aan jongend in de Jeugdraad zaten. Jort had geen enkele affiniteit politiek en wist net het verschil tussen burgemeester en een wethouder maar het idee om iets voor de jeugd te kunnen betekenen sprak hem wel aan.

Veel Uitgeesters waren in het begin nauwelijks op de hoogte van de jeugd- en jongerenraad. Ondertussen is dat aardig verandert en weten zij de Jeugdraad inmiddels steeds beter te bereiken. Jort: “Daar doen wij dan ook veel moeite voor. Zo organiseren wij het project Jongeren & Politiek voor groep 8 op basisscholen van Uitgeest. Dit project is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de lokale politiek. In de klas geven wij les, vervolgens geven wij een rondleiding op het gemeentehuis en presenteren de leerlingen in kleine groepjes een idee of plan aan bijvoorbeeld de burgemeester. De jongerenraad kiest dan een idee dat gerealiseerd wordt zoals laatst een beachvolleybalveld aan het Uitgeestermeer. Wij gaan op verschillende plekken langs waar jeugd zich ophoudt om meningen te peilen zoals bij de huttenweek of de zwemvierdaagse.”

Momenteel woont en studeert Jort in Amsterdam en krijgt hij minder mee wat er in Uitgeest gebeurt, maar hij sluit niet uit ooit nog iets in de politiek te gaan doen. Jort heeft er alle vertrouwen in dat de huidige groep leden voor een goed voortbestaan zullen gaan zorgen.

Aanmelden voor de jeugd- en jongerenraad [email protected] (ook voor vragen)

Vergaderingen van de Jeugd en Jongerenraad zijn openbaar en worden gehouden op de tweede maandag van de maand 19.30 uur gemeentehuis. Wil je deze bezoeken dan wel graag van te voren aanmelden.