Voorlopig “Groen” licht voor behoud Zwembad de Zien.

UITGEEST – De gemeenteraad van Uitgeest wil niet wachten tot na het zomerreces met besluitvorming over het zwembad.

Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen

De raadsleden willen zich al tijdens de raadsvergadering van deze maand uitspreken over de visie van de werkgroep op de toekomst van zwembad De Zien.

Dat werd duidelijk tijdens de raadscommissie algemene zaken waar wethouder Wil Spaanderman zei te ’worstelen met de te volgen procedure’. Het college van b en w, dat zich al in een eerder stadium achter de toekomstvisie van de werkgroep heeft geschaard en wil meewerken aan het openhouden van het openluchtbad, wilde op zijn vroegst in september de gemeenteraad vragen een beslissing te nemen.

Dat moet eerder, oordeelde de raadscommissie. Duidelijkheid, die moet er komen ook voor werkgroep Zwembad De Zien. Zij hebben een positief rapport uitgebracht over de toekomst van het zwembad, dat vanaf 1 januari 2015 zelfstandig verder moet omdat de subsidiekraan wordt dichtgedraaid. En willen verder. Ze weten zich bij dat voornemen gesteund door de positieve reacties vanuit het dorp. Op de vraag om vrijwilligers hebben zich al tachtig mensen en bedrijven aangemeld.

Geen haast

Volgens Spaanderman heeft besluitvorming echter niet zo’n haast. ,,We kunnen pas in september of oktober echt verder. Er moet eerst een gebruikersovereenkomst komen met daarin de door het college vastgestelde randvoorwaarden en kaders. Dat vergt tijd, want het moet juridisch wel kloppen.’’

Die overeenkomst zal moeten worden gesloten met een door de werkgroep in het leven te roepen stichting. Beoogd voorzitter daarvan is Jan Ros, die ook deel uitmaakt van de werkgroep. ,,Ik wil de eerste jaren de kar graag trekken. Dat is bekend’’, aldus Ros.

Het college van b en w wil de geldkraan richting het zwembad overigens niet helemaal dichtdraaien. Voor volgend jaar wil het een subsidie van 17.000 euro toekennen.

Van de 150.000 euro, dat de gemeenteraad voor ’onderhoud’ heeft gereserveerd is al een deel besteed. ,,Er is gecoat en er is een nieuwe pomp.’’

Politiek Uitgeest praat donderdagavond 17 juni voor (met de werkgroep) en tijdens (met het college) de raadsvergadering verder over de toekomst van het zwembad.

Bron: Noord-Hollands Dagblad door Han Lieshout