Voorjaarswandeling in de duinen bij de Schaapskooi

BERGEN (NH) – Zondag 11 maart neemt IVN gids Willem Babyn U mee door het ontluikende duingebied. Het voorjaar komt eraan. Bomen en struiken staan in de knop. Plantjes komen te voorschijn. En de vogels beginnen weer te fluiten.

De lenteknoppen zitten er al aan en er zijn mooie verborgen geheimen te ontdekken zoals de trilzwam op de foto. Tijdens de wandeling vertelt IVN-gids Willem Babyn over de ontluikende natuur. Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen!

De start is om 10.15 bij de PWN duinkaarten-automaat bij de parkeerplaats Uilenvangerweg (vanaf de rotonde richting Bergen aan Zee na 300 meter rechts) en het einde is tegen 12 uur bij de Schaapskooi waar de schapen met lammetjes op stal staan,  er in de bezoekersruimte van het IVN koffie en warme chocolademelk te verkrijgen is en gebruik gemaakt kan worden van het toilet.

Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats). Er geldt een bijdrage van 2,50 pp. Kinderen en leden IVN/KNNV gratis.