Voorjaarsvakantie vier je in Huis van Hilde

Castricum – Speciaal gezins- en kinderprogramma van 15 t/m 22 februari 2020
Deze voorjaarsvakantie zijn gezinnen en kinderen aan het goede adres in Huis van Hilde. De hele week zijn er leuke archeologische activiteiten te doen en wordt het thema ‘molen’ van de tijdelijke tentoonstelling ‘Beemstermolen. Toptechniek van wereldformaat’ gebruikt in workshops, voorstellingen en gezellige doe-dingen voor het hele gezin. Uiteraard is het na het bezoek heerlijk neerploffen in het museumcafé Hildes Heerlykhyd.

Een greep uit het Programma:
Kindertheater Hoe werkt de Molen?
Op woensdag 19 februari speelt de leerzame kindertheatervoorstelling Hoe werkt de molen? Chris woont in een molen. Als haar vader op zakenreis gaat krijgt Chris de opdracht om de vang van de molen te halen. Maar hoe? Gelukkig weet haar hond Charlie raad! Een leerzame, muzikale en interactieve kindertheatervoorstelling voor kinderen van 3-10 jaar.
Woensdag 19 februari, 15 uur. Duur: 40 minuten.

Verhalenverteller Bastiaan: Sagen uit de Beemster. Met live doventolk.
De Beemster is een plat stuk kunstmatig land. Daar zouden toch geen spannende of mooie verhalen over bestaan? Zeker wel. Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser is in de jonge klei van de Beemster gedoken en heeft drie prachtige verhalen gevonden: echte Beemstersagen voor jong en oud.
Alle verhalen zullen simultaan vertaald worden door een doventolk.
Vrijdag 21 februari om 13.30 / 14.30 / 15.30 uur.

Zelf aan de slag met vondsten: ArcheoLab Belevenis
Ontdek mooie vondsten in het ArcheoLab. Je kunt ze vastpakken en er alles over te weten komen op een leuke, speelse manier.
Donderdag 20 februari om 13 uur (8 t/m 12 jaar) en 14.15 uur (4 t/m 7 jaar).

Workshop in Hildes Atelier
Volg de workshop en maak je eigen wandtegeltje!
Dinsdag 18 februari om 13.30 – 16.00 uur.

En verder kunnen kinderen de Beemstermolen speurtocht doen, spelen in ons speelkasteel, de interactieve zandbak of met het Archeogame. Of laat ze lekker knutselen aan onze doe-tafel, samen met papa en mama echte vondsten uitzoeken in onze Hotspot of lekker broodjes bakken buiten boven een vuurtje.

Kortom, voorjaarsvakantie vier je in Huis van Hilde.

Voor alle activiteiten geldt vol is vol en alle activiteiten zijn gratis na entree.

www.huisvanhilde.nl