Volop nieuw leven in de Eilandspolder

PERSBERICHT: Landschap Noord-Holland

DRIEHUIZEN – Op zondag 7 mei vertrekt er weer een excursieboot uit de werkschuur de Molenaar van Landschap Noord-Holland. Het broedseizoen is in volle gang en de schipper neemt u graag mee om dit te laten zien.  De grutto’s en tureluurs zitten lekker op het nest terwijl hun partner wat rondscharrelt.

Sommige kieviten lopen al rond met hun pullen. Een prachtig gezicht, dus neem de verrekijker mee! De visdiefjes zijn wat later en zitten achter de dames aan met een visje in hun snavel om zo het vrouwtje van hun keuze te verleiden.

Gaan ze broeden op het nieuwe vlot dat vrijwilligers voor ze hebben gemaakt?  De hele polder heeft het maar druk met het broedseizoen.

Ieder beestje op zijn eigen manier. Zo wordt er tijdens de vaartocht even gestopt voor een rondwandeling door het uilenbosje om te luisteren naar het koor van zangvogeltjes. En we genieten van het gezang van de veldleeuwerik terwijl je kijkt naar een groep hazen die druk achter elkaar aan rennen. Een mooiere manier en tijd om van de polder te genieten is er bijna niet. Gaat u ook mee?

De vaartocht duurt van 10-12 uur. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl . Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Vertrekpunt: Werkschuur De Molenaar, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN  Driehuizen nabij Alkmaar.

Foto: Lekker genieten van het voorjaar in de Eilandspolder! Fotograaf J.Kerkhof fw.