Viaduct Meldijk weer schoon

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – Op maandag 10 augustus is gestart met het schoonmaken van het viaduct op de Meldijk. Na het opknappen van de omgeving was de graffiti op het viaduct een doorn in het oog van vele inwoners. De Meldijk is een belangrijke toeristische entree. Het beleid van Rijkswaterstaat is dat zij alleen beledigende teksten verwijderen. Uitgeesters zien het viaduct graag altijd schoon.

Na overleg tijd voor actie
Er volgde een lang overleg traject, want niet alles kan en mag. Rijkswaterstaat moet het viaduct wel goed kunnen inspecteren. De gemeente heeft besloten om zelf de opdracht te geven het viaduct op te knappen. Er is budget gezocht en de benodigde vergunningen zijn verkregen om het viaduct schoon te spuiten en te voorzien van een nieuwe dampdoorlatende betonverf.

Werk in uitvoering door lokale ondernemers
De gemeente laat de werkzaamheden uitvoeren door lokale ondernemers als extra stimulans. Hans Weeren verzorgt de schoonmaakwerkzaamheden en de firma Caspronk brengt de nieuwe verflaag aan. Na deze ingreep hoopt de gemeente het viaduct schoon te houden met behulp van enkele omwonenden.