Via het Jeugdfonds Sport en Cultuur doet ieder kind mee

Logo: Aangeleverd

UITGEEST – Het Jeugdfonds geeft kinderen uit gezinnen, waar thuis geen geld is voor sporten en culturele activiteiten, wél de mogelijkheid om hieraan mee te mee te doen. Dit fonds werkt namelijk samen met de gemeente Uitgeest om kinderen gelijke kansen te bieden en ieder kind mee te laten doen. Sporten of creatief bezig zijn verbetert sociale contacten en is goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Hoe werkt het Jeugdfonds?
Kinderen kunnen meedoen aan één sport- of culturele activiteit tegelijk. Deze activiteit kan wel gecombineerd worden met het behalen van het zwemdiploma A voor kinderen vanaf vijf jaar. Het Jeugdfonds is er voor kinderen tussen 4 en 18 jaar en betaalt lidmaatschapsgeld en eventueel benodigdheden, tot een bepaald maximum, rechtstreeks aan een vereniging of winkel.

Hoe werkt het aanmelden?
Kinderen kunnen aangemeld worden via een intermediair (bijvoorbeeld via maatschappelijk werk, schuldhulpverlener, de buurtsportcoach of via een school).

Hebt u vragen?
Meer informatie vindt u op Jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/noordholland. Ook kan het Sociaal Team of de buurtsportcoach Uitgeest uw vragen beantwoorden. De buurtsportcoach, Chantal Thomas, is bereikbaar op 06-43041145 of via email [email protected]