Veteranen onthaald in gemeentehuis Castricum

Nu On-Air:

Toon Mans van Castricum (uiterst rechts) verwelkomt de veteranen in de raadzaal van Castricum. Naast hem (zittend) historicus Ton de Groot. Op de eerste rij de Uitgeester burgemeester Wendy Verkleij (foto: gemeente Uitgeest).

Uitgeest/Castricum – Zaterdag 17 juni 2017 zijn de veteranen van de gemeenten Castricum en Uitgeest onthaald in het gemeentehuis van Castricum. Na een ontvangst door de burgemeesters Toon Mans en Wendy Verkleij kregen de circa vijftig veteranen een lezing van de Castricumse oorlogshistoricus Ton de Groot voorgeschoteld en aansluitend een traditionele rijstmaaltijd, ‘de blauwe hap’.
Zoals burgemeester Toon Mans in zijn openingstoespraak aanhaalde was het zaterdag de tiende keer dat Castricum zijn veteranen op deze feestelijke manier in het gemeentehuis ontvangt. Het was het derde jaar dat de veteranen van Uitgeest daarbij aansloten. Voorafgaand aan de ontvangst in het gemeentehuis trok een colonne historische militaire voertuigen van Uitgeest naar Castricum. Opgesteld bij het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat en later bij het gemeentehuis trokken die het nodige bekijks.
De regionale Veteranendag gaf de veteranen (een week eerder dan de Nationale Veteranendag) de gelegenheid om kennis te maken en ervaringen te delen. Daarnaast stond de dag in het teken van waardering voor het bijzondere werk van de veteraan. De organisatie was in handen van het Veteranencomité Castricum-Uitgeest, bestaande uit Marcel Jansen en Hans Walrave, en van de gemeenten Castricum en Uitgeest.