Verdieping, taart en soep tijdens ‘Zin op Zondag’ in jarige Grote Kerk

Foto: Aangeleverd

ALKMAAR – Op zondag 18 maart vindt de laatste editie van ‘Zin op Zondag’ plaats in de prachtige ambiance van de jarige Grote Kerk Alkmaar. Tijdens deze middag steken we de kerkgang in een modern jasje en buigen we ons ons over het thema ‘broederschap’ met theatermaker Laura van Dolron en TV-bakker Siemon de Jong (Taarten van Abel). Bezoekers worden bij binnenkomst ontvangen met muziek én taart!

Om de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere te houden vindt ‘Zin op Zondag’ plaats in de indrukwekkende setting van de Grote Kerk Alkmaar. De dominee op de kansel maakt plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers. Het thema ‘broederschap’ vormt de rode draad en begint bij binnenkomst met het delen van een kleurrijke, gemeenschappelijke taart, begeleid door de poëtische liederen van de theatrale band De Kift. Theatermaker Laura van Dolron spreekt, Siemon de Jong is interviewgast en filosoof Frank Meester leidt de middag in goede banen. In de prachtige kerk worden lange tafels gedekt zodat bezoekers na afloop met elkaar kunnen napraten onder het genot van een heerlijke kom soep.

Theatermaker Laura van Dolron betreedt de kansel
Van Dolron spreekt zich op het podium uit als idealist. Zij maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater. Dit alles met lichtheid en humor, waarbij ze ook zichzelf kritisch beschouwt. Van Dolron maakte inmiddels minstens 30 voorstellingen en creëerde daarbij haar eigen genre: stand-up philosophy.

TV-bakker Siemon de Jong (taarten van Abel) is interviewgast
Siemon de Jong is banketbakker en vooral bekend van het programma ‘Taarten van Abel’.
Abel reist door stad en land met zijn tassen vol bakkerspullen, snoep en lekkernijen.
Hij gaat op bezoek bij jonge bakkersassistenten om samen de mooiste, grootste en meest bijzondere taarten te maken voor iemand die in het zonnetje gezet mag worden. De gesprekken met de kinderen vormen daarbij eigenlijk het meest belangrijkste ingrediënt.

‘Zin op Zondag’ vindt plaats op 18 maart en begint  om 16.00 uur. Toegangskaarten à € 15 (inclusief soep & taart) kunnen worden gereserveerd via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur) of via www.taqatheaterdevest.nl.