Verdachte situatie bij pinautomaat in Castricum.

Foto: Politie Alkmaar

CASTRICUM – Kijk eens kritisch naar de pinautomaat voordat u gaat pinnen. Dit apparaatje vol elektronica en mini camera(filmen van pincode)werd op woensdag 18 maart 2020 om 15:45 uur aangetroffen op een pinautomaat bij het winkelcentrum Geesterduin in castricum. Bij aantreffen: blijf eraf en neem contact met ons op via 0900-8844 en bij heterdaad 112.

Hoe werkt skimming?
Skimmers gebruiken u uw creditcardgegevens of bankpasgegevens als u een betaling doet. Of geld opneemt bij een pinautomaat. Met uw gegevens kunnen criminelen gebruik maken van uw creditcard of bankpas.

Skimmers gaan op verschillende manier te werk. Op pinapparaten en betaalautomaten plaatsen zij opzetstukken waarmee ze de magneetstrip van uw betaalpas aflezen. Ook kan een klein cameraatje boven het toetsenbord hangen om uw pincode te achterhalen.

Skimmen voorkomen
U kunt skimmen voorkomen door geen pinautomaten of betaalautomaten die er afwijkend uitzien te gebruiken. Ook is het raadzaam het toetsenbord met uw hand af te schermen als u uw pincode intoetst. Laat u bij het pinnen niet afleiden. Ga ook niet in op hulp van personen die u willen helpen bij het pinnen.

Bron: Politie Alkmaar