Van een ideetje naar 62-uur werkelijkheid. 

Cheque van €39.500,- euro is overhandigd ten behoeve van de Stichting Terre. Foto: OSU-Radio

UITGEEST – In oktober 2015 had tennisleraar van TV De Dog, Ronald Vlieland,een “leuk idee” om een wereldrecord dubbelspel tennis neer te zetten. Hiermee ging hij naar voorzitter Hans Schoone van TV de Dog. Het officiële Guinness World record stond toen nog op 58 uur en 27 minuten, Ronald zijn idee was om dat te gaan verbreken door 62 uur non-stop te gaan tennissen. Ronald had hiervoor een aantal van zijn tennisvrienden, Kees Beentjes, Rob Klaver en Dennis Bakkum en Maarten Koelman als reservespeler, benaderd.

Na een voorbereiding van anderhalf jaar, moest er nog een vergunning aangevraagd worden. Ondaks alle veiligheidsregels maar door medewerking van gemeente Uitgeest en een goede planningen en medewerking van externe partijen kwam de vergunning rond en kon Ronald zijn plan verder uitwerken. Hierop ging hij het hele land in om aandacht vragen voor het evenement waar een goed doel aangekoppeld was namelijk de Stichting Terre – Rett Syndroom Fonds . Deze stichting was gekozen omdat twee leden van TV de Dog een dochter hebben met het Rett Syndroom. Nu alles in sneltrein vaart ging lopen kwam de organisatie op het unieke idee om één item aan dit evenement te koppelen, namelijk “de Paarse Bal”. Dit groeide uit tot de bekende “Paarsebal Selfie” waarbij deze bal de aarde rond ging en er vele selfie’s verschenen van vakantie kiekjes tot Bn’ers met de paarse bal.

De start van de recordpoging
Op 21 juli was het grote moment, om exact 08.00 uur werd op het centercourt van TV de Dog het start sein gegeven en begonnen de mannen aan hun recordpoging. Onder toeziend oog van vele belangstellenden, familie, vrienden en de mensen achter de stichting Terre waren aanwezig om dit mee te maken. Het was een prachtig weekend waar sportiviteit en broederschap een geweldige sfeer brachten met vele muzikale en menselijke ondersteuning voor de spelers. Na 62 uur was het grote moment daar en was het oude record, nadat de set was afgespeeld, verbroken. De uiteindelijke eindtijd werd 62 uur en 1 minuut omdat de set nog niet afgespeeld was. In totaal hebben ze 1209 games gespeeld.

Veiling brengt een geweldig bedrag op.
Tijdens de middagen en de avonden was er in de tent een muzikale invullingen. Van Milan Milano, Tom Haver en zelfs Wolter Kroes stonden op het podium. Wolter Kroes,die op het laatste moment was toegevoegd, had zijn medewerking toegezegd mits de mannen het “oude” record zouden verbreken. Na zijn optreden zou Martijn Veen de veilig starten waarbij Wolter Kroes het eerste item zou veilen. Het veilen beviel Kroes zo goed dat hij bijna de hele veiling heeft geleid. Na alle sponsoracties, clinics, activiteiten en donatie’s heeft dit het prachtig bedrag van € 39.500,- voor Stichting Terre – Rett Syndroom Fonds opgeleverd. Dit zal besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens de overhandiging van de cheque en de toespraak van burgemeester Wendy Verkleij maakte zij een diepe buiging voor de mannen. Hierna was het woord van dank aan Ronald Vlieland. Hij bedankte iedereen van sponsor tot vrijwilliger die dit allemaal mogelijk hadden gemaakt om zijn “kleine ideetje”uit te laten groeien tot werkelijkheid. Mede door zijn gedrevenheid, de organisatie en vele vrijwilligers, is Uitgeest niet alleen regionaal maar zelf landelijk door hem en de media op de kaart gezet.

Uitgeest een klein dorp maar groot in zijn daden!

Meer foto’s van deze schitterende dagen zijn te vinden op onze facebookpagina.