Vakantiemagazine zet Uitgeest op de kaart

Nu On-Air:

Wethouder toerisme Judie Kloosterman (midden) geflankeerd door de ‘Bladenmaaksters’ Ellen van Kaam (links) en Doreen Dekker (foto: gemeente Uitgeest)
Wethouder toerisme Judie Kloosterman (midden) geflankeerd door de ‘Bladenmaaksters’ Ellen van Kaam (links) en Doreen Dekker (foto: gemeente Uitgeest)

Uitgeest – Wethouder Judie Kloosterman, onder meer portefeuillehouder Sport, Recreatie en Toerisme, ziet genoeg kansen voor Uitgeest om de mogelijkheden voor recreatie breder onder de aandacht te brengen. De initiatiefneemsters van Watgaanwedoen.nl ondersteunen dit streven met een evenementenkalender op hun website en met een vakantiemagazine dat via tal van punten in de regio wordt verspreid.
Vakantiemagazine en website schenken ruim aandacht aan de aantrekkelijke kanten van Uitgeest. ‘Watgaanwedoen.nl’ – gratis maar toch glossy – vertelt dagjesmensen, vakantiegangers én inwoners wat er te beleven is, waar je fijn kunt recreëren en overnachten en waar het goed eten en drinken is. Naast Uitgeest komen ook de gemeenten Castricum, Heiloo en Bergen in het tijdschrift aan bod.
Judie Kloosterman: ‘Uitgeest ligt aan het randje van de Randstad, met goede verbindingen via weg en spoor. Tegelijk hebben we een authentiek dorpscentrum, met historische woonhuizen en boerderijen. Niet te vergeten onze vier werkende molens. Dan is er het buitengebied waar wandelaars, fietsers en kanoërs hun hart kunnen ophalen en de oeverparken en het Uitgeestermeer met zijn uitstekende faciliteiten voor zwemmen, zeilen en andere vormen van watersport. Dat alles en wat Uitgeest nog meer te bieden heeft is nog onvoldoende bekend in de regio en daarbuiten en dat is eigenlijk zonde.’

Dagjesmensen
Met het vakantiemagazine hoopt Uitgeest meer dagjesmensen aan te trekken. Wethouder Kloosterman: ‘Het magazine ligt ook in Bergen, Castricum en de Egmonden. De teksten zijn Nederlands én Duits. Wij hopen dat toeristen zo ook Uitgeest gaan ontdekken en kunnen genieten van al het moois dat ons dorp en omgeving te bieden hebben.’