Uitreiking verkeersdiploma’s door wethouder Mens

Nu On-Air:

Wethouder Karel Mens reikt de verkeersdiploma’s uit aan de leerlingen van groep 7 (foto: gemeente Uitgeest).
Wethouder Karel Mens reikt de verkeersdiploma’s uit aan de leerlingen van groep 7 (foto: gemeente Uitgeest).

Uitgeest – Woensdag 18 mei is aan 189 leerlingen uit groep 7 van de Uitgeester basisscholen het verkeersdiploma uitgereikt door wethouder Verkeer en Vervoer, Karel Mens. Wethouder Mens was zeer tevreden over het grote aantal geslaagden: alle kinderen hebben het diploma mogen ontvangen. Nadat op 7 april het landelijke theorie-examen werd afgenomen, was het 21 april tijd voor de kinderen om daadwerkelijk de weg op te gaan.

Voor aanvang van het examen werden alle fietsen technisch gekeurd. Tijdens het examen zijn de overige weggebruikers niet omgeleid, van de kinderen werd verwacht deel te nemen aan het reguliere verkeer. Ook rotondes, een spoorwegovergang en wegen zonder fietspaden zijn meegenomen in de route. Na afloop van de diploma-uitreiking werden de kinderen door de gemeente getrakteerd op een flesje frisdrank en een klein presentje.

Namens Veilig Verkeer Nederland hebben de Uitgeesters Dick Kortekaas, Anja Rasch en Leonoor Koning de organisatie van het verkeersexamen op zich genomen.