Uitgeester vrijwilligers in het zonnetje gezet

v.l.n.r: Mevr. Yvonne Hoogland, Mevr. Tineke Liphuijzen-Mulder, Dhr. René Vermeer, Mevr. Wies de Wit, Mevr. Ryan Buys-van Bunderen, Mevr. Alie de Reus-Brandjes, Peter de Reus (foto: Vincent Bloothoofd)

UITGEEST – Donderdagmiddag zijn in de raadszaal van Uitgeest een aantal Uitgeester vrijwilligers door wethouder Judie Kloosterman in het zonnetje gezet voor hun inzet, bijzondere inspanning en gedrevenheid binnen diverse Uitgeester organisatie’s. Ze ontvingen een mooie bos bloemen en een bijzonder aandenken. Deze vrijwilligers werden door verschillende instantie’s genomineerd voor vrijwilliger van het jaar 2016.

 

De volgende personen werden in het zonnetje gezet;

  • Mevrouw Yvonne Hoogland, zij is al zes jaar actief bij het team Meet & Eat.
  • Mevrouw Tineke Liphuijzen-Mulder werkt al dertig jaar twee ochtenden per week als vrijwilliger bij basisschool De Binnenmeer.
  • De heer René Vermeer zette zich de afgelopen twaalf jaar met hart en ziel in voor het Internationaal Groenewegen Toernooi (ICGT). In die tijd was hij voorzitter van de commissie PR. Hij was de drijvende kracht achter de totstandkoming van een nieuwe website en de populaire huis-aan-huis-krant, die meerdere jaren een oplage van boven de 50.000 had. Elk toernooi weer zette hij zich dagenlang in met het aansturen van de PR-vrijwilligers.
  • Mevrouw Wies de Wit voor het opzetten van de ruilbibliotheek Lees Lokaal.
  • Ryan Buys-van Bunderen organiseert ruim twintig jaar met een team vrijwilligers het ‘Eetproject’.
  • Alie de Reus-Brandjes en Peter de Reus zijn de drijvende krachten achter het opzetten van wooncentrum De Brug en nu achter het dagelijks reilen en zeilen aldaar.
  • Mevrouw Nel Groen (niet aanwezig) is onlangs gestopt als stimulator/aanjager/allesdoener/coördinator van/voor zwembad De Zien.