Uitgeester trekt stalker van vriendin uit auto

UITGEEST – Eigen rechter spelen door de stalker van een bange vriendin uit zijn auto te trekken. Het gebeurt niet vaak dat een verdachte daarmee wegkomt, maar de 50-jarige Uitgeester A.G. lukte het maandagmiddag. Politierechter mr. M. Groenendijk sprak de man vrij van mishandeling.

Raadsvrouw W. Vervest werd na de zitting flink geknuffeld door de Uitgeester, die kennelijk niet op vrijspraak had gerekend. Haar inbreng was echter van groot belang doordat ze had aangedrongen op het toevoegen van het dossier van De G. , het ‘slachtoffer’. De advocate toonde niet alleen aan dat hij schromelijk had overdreven bij het opgeven van zijn materiële en immateriële schade, maar ook dat hij er een handje van heeft om plaatsgenoten te bedreigen en te intimideren.

Op 29 maart van dit jaar was G. gebeld door zijn vriendin, die voor de zoveelste keer door De G. was lastiggevallen. De aanleiding was een bijtincident met honden, een ruzie die nog steeds niet is opgelost. Hij had ditmaal op haar raam getikt en gezegd dat hij haar ‘helemaal gek’ zou maken. Uit verklaringen van buurtgenoten bleek dat de man ook al weken in zijn auto in de straat had gestaan en zelfs met een taser en een zakmes in haar steeg was gezien.

 Voor G. was de maat toen vol. Hij zette zijn auto achter die van de stalker van zijn vriendin, trok hem aan zijn rechterbeen achter het stuur vandaan en hield hem samen met een buurman op de grond in bedwang door op zijn arm te knielen tot de politie kwam. De G. beweerde dat hij bij dit ‘burgerarrest’ onder andere een hoofdwond had opgelopen waardoor hij niet kon werken, maar de man liep al in de ziektewet en ook kon nergens bewijs voor de verwondingen worden geleverd.

Volgens G., die zelf geen aangifte had gedaan, was De G. degene die had mishandeld door te schoppen, te slaan en een stroomstoot met de taser te geven.

De politierechter gaf de verdachte mee dat dit soort eigenhandig ingrijpen vaak verkeerd afloopt, maar zag nu geen aanleiding om de ‘eigen rechter’ te bestraffen. Ze wees daarom zowel de strafeis als de schadeclaims af en sprak G. vrij.

 Bron: NHD