Uitgeester Senioren: Dagbustocht Hoorn-Medemblik-Enkhuizen.

De jaarlijkse Dagbustocht voor Uitgeesters van 65 jaar en ouder wordt door de S.U.S. dit jaar georganiseerd op woensdag 10 mei 2017.
Om 9.30 uur vertrekt de bus vanaf het gemeentehuis en rijdt richting Hoorn. Om 11.00 uur stappen wij in Hoorn in de stoomtrein die ons dwars door het Westfriese land voert. Tijdens de reis krijgt u een kopje koffie met een mini Hoornsche broeder geserveerd. De tramrit eindigt in Medemblik, waar u gelegenheid krijgt een wandeling te maken door deze prachtige vissersplaats. Vervolgens gaan wij aan boord van het luxe Museumschip voor de bootvaart naar Enkhuizen. De boot vertrekt om 13.30 uur. Er staat een Westfriese broodmaaltijd voor u klaar waar u tijdens de vaart van kunt genieten.

Zuiderzeemuseum te Enkhuizen
’s Middags komen wij om 14.30 uur aan bij het Zuiderzeemuseum. Hier ontdekt en ervaart u op een plezierige manier hoe het dagelijkse leven was voordat de afsluitdijk in 1932 van de Zuiderzee het IJsselmeer maakte. Bewonder de huizen, straten en de haven van toen en luister naar de verhalen van mensen die vroeger aan de Zuiderzee woonden.
Wij vertrekken om ongeveer 16.30 uur weer vanaf het Zuiderzeemuseum.

De bijdrage voor deze dagbustocht is vastgesteld op € 39,– p.p. Dit is inclusief vervoer per touringcar, 1x koffie met koek, rit met stoomtrein, boottocht, incl. lunch en entree Zuiderzeemuseum.
In het maartnummer van het Nieuws- en Informatieblad komt het inschrijfformulier.
Dit formulier kunt u op maandag 6 maart en donderdag 9 maart tussen 09.00-12.00 uur inleveren op het kantoor van de S.U.S., 1e etage van Dorpshuis de Zwaan. Contante betaling bij inschrijving.
U dient voor deelname aan deze dag redelijk goed ter been te zijn; rollators worden niet meegenomen.
Noteer de datum vast in uw agenda opdat u zich op tijd aanmeldt, want vol is vol.