Uitgeester hockeyclub MHCU krijgt 2e veld.

Foto: OSU
Foto: OSU

Uitgeest – Tijdens de Raadsvergadering van donderdagavond is groen licht gegeven voor de aanleg van een 2e kunstgrasveld voor de MHCU. Het 1e veld zal daarbij tevens van een nieuwe toplaag worden voorzien. De MHCU was tijdens deze avond vertegenwoordig door een groot aantal spelers van jong tot oud. Ze waren compleet in clubkleding en hadden diverse clubvlaggen en spandoeken mee gebracht om het besluit kracht bij te zetten.

Vele gesprekken, vergaderingen met de gemeente zijn hieraan vooraf gegaan en is dan nu uiteindelijk beloond. De MHCU is sinds 2006 bezig geweest om tot dit resultaat te komen.

Tijdens het inspreek moment voor burgers deed voorzitter Jaap Bos het woord en vroeg de Raad om een wijs besluit te maken. Ook de korfbal vereniging deed het woord met de vermelding dat voor hun gras of kunstgras niet uit maakt en hopen op een goede en sportieve samenwerking. Na diverse vragen vanuit het college werd de stemming uitgebracht en ging men unaniem akkoord met de aanleg van een 2e veld op de huidige lokatie en werd de hockeyclub geprezen voor haar inzet, aanhoudendheid en bijdrage om tot dit besluit van de Raad te komen.