Uitgeester Harmonie verhuisd naar het Zienhouse.

Uitgeest – De Uitgeester Harmonie heeft sinds kort haar intrek in het Zienhouse genomen en het clubgebouw De Opmaat verkocht aan voetbalvereniging FC Uitgeest. De Harmonie had sinds 1991 het gebouw De Opmaat aan de Zienlaan als thuisbasis. Het Zienhouse, doet dienst als jongerencentrum en onderdak biedt aan de OSU, de treinenclub en hobbyvereniging Fabo.

Secretaris en penningmeester Cor Duinmaijer legt uit waarom het vertrek uit de Opmaat nodig was ,,De gemeente wil graag dat er meer gebruik gemaakt wordt van de Zienhouse, een mooie bijkomstigheid was dat de voetbal wil al langere tijd uitbreiden met een ruimte voor massages en krachthonk. FC Uitgeest heeft een bod gedaan op De Opmaat en dat hebben wij geaccepteerd.’’

De Uitgeester Harmonie heeft een officieel verzoek ingediend bij de gemeente om het bestaande recht van opstal voor het gebouw te ontbinden en dit te verlenen aan FC Uitgeest. Het gemeentebestuur is hiermee akkoord gegaan.

Het nieuwe onderkomen is volgens Duinmaijer ’een acceptabele ruimte’. ,,We moeten het gebouw natuurlijk delen met andere gebruikers. Maar we hebben al overleg gehad en dat is allemaal geregeld.’’

De meeste spullen zijn inmiddels al verhuisd. Het is de bedoeling dat de Uitgeester Harmonie per 1 september van start kan in de Zienhouse.