Uitgeest wordt bruisender.

Uitgeest – Met de succesvol verlopen Open Watersportdag in april en het Internationale Cor Groenewegen Toernooi afgelopen Pinksterweekeinde is het seizoen van de grote evenementen weer in volle gang. De 33e Wielerronde van Uitgeest wordt op 21 juni de volgende publiekstrekker, vanaf 4 juli is er de jaarlijkse kermis en de Huttenweek staat gepland voor 10 tot en met 14 augustus.
Aan zulke publieksevenementen ging en gaat heel wat voorbereiding vooraf. De gemeente wenst de organisatoren van ‘de grote vijf’ alle succes en hoopt van harte dat zij ook in 2016 weer van de partij zullen zijn om Uitgeest op de kaart te zetten. Dat geldt uiteraard ook voor de organisatie van alle andere evenementen, van groot tot klein.
Burgemeester Wendy Verkleij benadrukt dat zij bijzonder positief staat tegenover evenementen in de gemeente. ‘Activiteiten die worden georganiseerd voor en door onze inwoners zijn altijd welkom en op zijn plaats in onze gemeente. Ook nieuwe initiatieven zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld rond Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei). Natuurlijk moet alles wèl worden getoetst op veiligheid en openbare orde. Wij moeten met zijn allen – organisatoren en gemeente – aan een aantal eisen voldoen. Maar dat betekent niet dat Uitgeest wat mij betreft niet nog een stukje bruisender kan.’