Uitgeest vraagt hondenbezitters opteletten.

Uitgeest – De gemeente Uitgeest ontvangt regelmatig klachten over het gedrag van hondenbezitters. Met name wordt geklaagd over het niet opruimen van hondenpoep en over het loslopen van honden waar dat niet is toegestaan.
De gemeente doet een dringend beroep op de eigenaars van viervoeters om zich verantwoordelijk te gedragen en zich aan de regels te houden. Alleen zo kan de overlast voor andere inwoners binnen de perken blijven.
De regels zijn eenvoudig: speeltuintjes en speelvelden zijn altijd verboden gebied voor honden. Verder moeten ze overal zijn aangelijnd, behalve op de plaatsen die met borden als losloopplek zijn aangewezen. Opruimen van hondenpoep moet altijd en overal, behalve op een paar plaatsen in het buitengebied die hieronder worden genoemd.

De Koog
De losloopzone begint bij het bruggetje ter hoogte van zwembad De Zien (Zienlaan) rondom viswater De Kuil, vervolgens langs de gehele Ziendervaart tot en met het Huttenweekerrein. Op het dijkje rondom Koog-Noord moet de hond aangelijnd zijn om schapen niet te verstoren.

Uitgeest-Zuid
De losloopzone loopt van het wijkpark in Kleis-West (met uitzondering van het trapveldje!), door de berm van de Anna van Renesselaan, over het oude Waldijkje tot en met het uitrenveld voor honden aan de Darse.

Oude Dorp
Géén losloopplekken.

Bedrijventerrein
Honden mogen loslopen langs de Westerwerf, Oosterwerf en Molenstraat.

OPRUIMPLICHT
Overal behalve:
– Lagendijk, vanaf Broekpolderweg richting Tweede Broekermolen.
– Broekpolderweg, Uitgeesterweg, Koogdijk en Ziendijk.