Uitgeest huldigt zijn sporthelden tijdens “Fitste van Uitgeest”

UITGEEST – De gemeente Uitgeest is trots op alle sporters. Degenen die een topprestatie hebben geleverd worden daarom jaarlijks in het zonnetje gezet bij de sportverkiezingen. Uit de vele genomineerden kozen de inwoners de diverse winnaars. Deze worden door wethouder Cees Beentjes gehuldigd tijdens de wedstrijd de “Fitste van Uitgeest” op zaterdag 2 maart.

Uitgeest vindt het belangrijk dat iedere inwoner kan sporten en bewegen op zijn of haar eigen niveau. Een keer per jaar huldigt de gemeente, in samenwerking met de OSU-radio, de sporters uit Uitgeest die een topprestatie hebben geleverd (ongeacht de leeftijd of beperking). Dit jaar worden de sportverkiezingen ook samen met Liefting Fit georganiseerd. Uit de genomineerden kiezen de inwoners en de jury de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, jeugdploeg en sporttrainer.

De sportverkiezingen worden dit jaar gecombineerd met de wedstrijd de “Fitste van Uitgeest”. Liefting Fit organiseert deze fitheidswedstrijd waarbij de deelnemers op diverse sportonderdelen met elkaar de strijd aangaan. De winnaar van deze wedstrijd mag zich de “Fitste van Uitgeest” noemen en wordt gehuldigd na de sportverkiezingen.

De aanvang van de Fitste van Uitgeest is om 16:00 uur. De uitreiking van de verkiezingen start om 19:00 uur. Plaats van handeling is Liefting Fit, Molenwerf 36B in Uitgeest.