U vraagt, Wij zaaien bij Buurderij Alkmaar

ALKMAAR – Sinds december 2017 heeft De Buurderij ook een vestiging/afhaalpunt in Alkmaar bij VERS eten & drinken (Stationsweg 41).

Op dinsdag 30 januari  organiseert Buurderij Alkmaar het evenement U vraagt, Wij zaaien waar je onder het genot van een proeverij vragen kan stellen aan Andre van De Duintuin, die binnenkort zal starten met een teelplan en tevens de inkoop van de gewenste zaden.

De Buurderij en Duintuin zijn benieuwd naar uw wensen: Welke groenten en kruiden zou jij  het volgende seizoen graag op je bord wil zien; wat zijn je seizoens-favorieten, wat mist er nog?

De zaden die gebruikt worden zijn volledig vrij van genetische modificatie (GMO). Bij GMO maken mensen kunstmatige aanpassingen in het DNA van de plant. De zadenleverancier van Buurderij Alkmaar, De Bolster, is tegenstander van deze techniek.

Beide partijen  vinden het belangrijk dat iedereen ter wereld toegang heeft tot gezonde groenterassen die uitsluitend eigenschappen bevatten die in de natuur voorkomen. En omdat hun zaden 100% biologisch zijn, mogen zij het Europese BIO-keurmerk voeren. Dit houdt in dat zij geen gebruik maken van kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen. De zaden zijn dus puur natuur!’

Meer informatie over het event U vraagt, Wij zaaien? Kijk dan op: boerenenburen.nl