Tweede verkiezingsdebat druk bezocht.

Foto: OSU

UITGEEST – Donderdagavond om half 8 was er in de Protestantse kerk in Uitgeest het 2e verkiezingsdebat. Onderwerp tijdens dit debat was het Bouwen en Wonen in Uitgeest. Dit debat werd mede mogelijk gemaakt door Bouwend Nederland.

Na het welkomstwoord van burgemeester Wendy Verkleij was het aan Bouwend Nederland om de setting van de avond te introduceren. Hoofd onderwerpen waren onder andere: Duurzaam dus gasloos bouwen, hoog of laagbouw maar ook het wel en wee over het hete hangijzer het IKC op de ijsbaan Ja of Nee.

Nadat gespreksleider Peter van der Geer aan de partijen uitleg had gegeven was het aan de lijsttrekkers om hun standpunt in verduurzaming en bouwen en wonen uit te leggen waarna de overige partijen en aanwezige mochten reageren. Hierop werd er vanuit het publiek goed gereageerd met duidelijke vragen aan de lijsttrekkers. Diverse lijsttrekkers werden stevig aan de tand gevoeld bij de vraag: Waar gaan we dan woningen bouwen voor jong en oud in het “midden” segment. Maar ook waarom is er een huurverhoging door de woningbouw organisatie’s als men een huurwoning verlaat.

Tijdens de pauze was er gelegenheid om met de lijsttrekkers in gesprek te gaan en formulieren in te vullen met vragen aan de partijen over woningbouw, verduurzamen maar ook het IKC. Na de pauze werd er vanuit het publiek stevig gereageerd als het om bouwen op het ijsbaanterrein ging. Dat er gebouwd moet worden is duidelijk. Putter van Bouwen Nederland riep de partijen op om nu eens te gaan samenwerken want zo kan het nog jaren duren en wordt Uitgeest een slaapdorp en zijn alle jongeren het dorp uit. Na de afsluiting was er nog gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. Er moeten knopen door gehakt worden maar dat gebeurt pas na de verkiezingen.

Heeft u dit debat gemist? Geen probleem u kunt her hier terug luisteren: http://osuradio.nl/gemeenteraads-vergadering-gemist/