Twee theater try-outs bij start nieuwe seizoen open podium De Zwaan Cultureel

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – Het eerste open podium van het nieuwe seizoen gaat op zaterdag 22 september weer van start bij De Zwaan Cultureel. Er is op deze avond een aantrekkelijk en gevarieerd programma met maar liefst twee try-outs voor theater programma’s.

Maurits Koster studeerde in 2015 af bij de Theateropleiding in Amsterdam en speelt nu in theaters door het land samen met pianist Arend Jan Schimmel. Tijdens het open podium doet hij een try-out van zijn nieuwe programma ‘Demonen’, een absurdistisch cabaretprogramma over de angst om niet gezien te worden.

De Whiskeymo’s, een vintageband, zullen ook een try-out doen van hun nieuwe muziektheater programma‘Het hangt in de lucht’. Zij spelen op theatrale wijze bewerkingen van bigband melodieën uit het swingtijdperk van de jaren ’40-’50 met eigen Nederlandse hertalingen.

Verder is er als vanouds weer veel muziek.
Bart en/of Cornelis zingen Nederlandstalige teksten, met humor geschreven en met gitaar begeleid.Ook Zoë Gerritsen betreedt het podium met Nederlandstalige en Engelse teksten. Zij is 18 jaar oud, schrijft en zingt haar eigen muziek en studeert aan een muziekopleiding in Amsterdam. Bram de Waard komt uit Hoorn en begeleidt zichzelf op gitaar bij zelfgeschreven kleinkunstliedjes. En Bart van Beveren speelt Folk en Ierse muziek, zang begeleid door gitaar.

Het maandelijks open podium staat in de wijde omtrek zowel bij artiesten als bij het publiek goed bekend. In een ongedwongen sfeer en onder het genot van een drankje en een hapje luistert het publiek naar het altijd zeer gevarieerde programma. Het open podium is bedoeld voor allerlei podiumkunsten echter met de nadruk op akoestische instrumenten. De muziek wordt zoveel mogelijk met microfoons versterkt om het akoestische karakter te behouden.

De zaal is open vanaf 20.15 uur, de optredens beginnen om 20.30 uur. De toegang is natuurlijk als altijd gratis.
Meer informatie www.dezwaancultureel.nl