Tiende Blauwe Vlag en Groene Wimpel voor Jachthaven Uitgeest

Op de foto: Menno Klein toont met trots het certificaat dat hoort bij De Blauwe Vlag. Links burgemeester Wendy Verkleij en rechts Caroline Klein.
Op de foto: Menno Klein toont met trots het certificaat dat hoort bij De Blauwe Vlag. Links burgemeester Wendy Verkleij en rechts Caroline Klein. Foto: De Uitgeester

Uitgeest – Menno en Caroline Klein ontvingen donderdag 21 april namens Jachthaven Uitgeest voor het tiende jaar de Blauwe Vlag met Groene Wimpel. Ook burgemeester Wendy Verkleij was aanwezig bij de uitreiking. Tijdens de Open Watersportdag op zondag 24 april wordt de Blauwe Vlag officieel door de burgemeester gehesen.

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat in ruim dertig landen aan meer dan 3500 stranden en jachthavens wordt uitgereikt. Dankzij dit label mag Jachthaven Uitgeest zich in hetzelfde rijtje scharen als jachthavens uit andere landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw-Zeeland, Canada en het Caribische gebied. “Daar zitten best prestigieuze jachthavens tussen. We hebben allemaal aangetoond dat – door aan zekere criteria te voldoen – onze jachthavens veilig en schoon zijn,” aldus Caroline en Menno Klein. Tijdens de ceremonie werd het koppel apart opgeroepen om met de volle aandacht bij de tiende uitreiking van de Blauwe Vlag stil te staan.