Thuis én samen: Koningsdag wordt Woningsdag

Koningsdag 2017 Foto: OSU

REGIO – Vanwege de coronacrisis krijgt de komende Koningsdag een totaal andere vorm dan normaal. De vrijmarkt kan niet doorgaan, cafés zijn gesloten. Maar haal gerust uw vlag en wimpel, oranje boa en oranjebitter uit de kast: Koningsdag wordt Woningsdag! 27 april 2020 staat in het teken van saamhorigheid. Hoe beleeft u het samen, vanuit uw huis in Uitgeest?

Hang de vlag uit
Voor de jarige koning en voor elkaar. Voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers, voor iedereen die zich inzet voor de samenleving. Bovendien zullen tussen 9.45 en 10.00 uur de klokken luiden als teken van verbinding, verdriet en vreugde.

Zing het Wilhelmus
Doe om 10.00 uur mee met de Nationale Aubade en zing het Wilhelmus. Pieter Verhoeve, de voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, zal Zijne Majesteit feliciteren vanuit het
stadhuis van Gouda.

Verkoop uw spulletjes online
Vanaf 12.00 uur is er een digitale kleedjesmarkt (vrijmarkt op internet).

Verhalen van kinderen voor de koning
Kinderen konden een brief of een tekening maken voor de Koning. Hun gebundelde brieven worden aan de Koning overhandigd en er zal een E-book van worden uitgegeven.

Hef het glas
Om 16.00 uur is er de Nationale Toost: hef uw glas – sinaasappelsap, oranjebitter of wat u maar wilt – op de gezondheid van iedereen. Want in deze moeilijke tijd is het óók belangrijk om positieve dingen te benoemen en samen mooie momenten te beleven!