Thom van Son (PU) doet aangifte tegen Bert Weijers

Gemeentehuis Uitgeest. Foto: OSU-Radio

UITGEEST – Thom van Son (PU) doet aangifte smaad en laster tegen Bert Weijers (Uitgeest Lokaal). “Dit na een reeks van incidenten tussen Bert Weijers en leden van de PU-fractie in de afgelopen raadsperiode”, aldus de partij zondagmiddag in een verklaring aan De Uitgeester.

“Kortgeleden heeft in Dagblad Kennemerland een artikel gestaan, waarin ons raadslid Thom van Son wordt beschuldigd van het bekogelen van een ijsbal naar het voormalig raadslid Serena Doeve. De beschuldiging wordt gedaan door Bert Weijers, raadslid van Uitgeest Lokaal, in een e-mail verzonden naar ruim 30 e-mailadressen (raadsleden, commissieleden, leden B&W en een aantalambtenaren). Door een onbekend iemand is de e-mail en zijn persoonlijke reactie gelekt naar de redactie van Dagblad Kennemerland. Hetgeen heeft geleid tot het eerder vermelde artikel in die krant, maar ook tot posts van het artikel op Facebooksites. Door deze beschuldiging voelt ons raadslid Thom van Son zich ernstig aangetast in zijn goede naam”, aldus de PU.

De fractie van Progressief Uitgeest heeft, ondanks diverse pogingen, van Bert Weijers geen reactie ontvangen, in welke vorm dan ook, dat de beschuldiging wordt teruggenomen, schrijft de partij. “Ons raadslid Thom van Son heeft daarom op maandag 18 maart aangifte van smaad en laster gedaan tegen Bert Weijers van Uitgeest Lokaal. Hij heeft daarin de volledige steun van de voltallige fractie van Progressief Uitgeest.”

Bron: De Uitgeester